Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Αρνί φρικασέ με μαρούλια

ΦΡΙΚΑΣΕ

Είναι από αυτά τα πιάτα που φωνάζουν από μακριά «μαμά». Ήρθε όμως η ώρα να δοκιμάσεις κι εσύ τις δυνάμεις σου και να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο αρνάκι φρικασέ.
Υλικά
    • 1.200 – 1.300 γρ. αρνάκι πλάτη κομμένο σε μικρά κομμάτια
    • 4-5 κρεμμύδια
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • 1 .κ.σ. αλεύρι
    • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
    • 1 ματσάκι άνηθο
    • 2 μαρούλια μεγάλα
    • 2-3 κρόκους αυγών
    • 1 ποτηράκι χυμό λεμονιού
    • 1 κ.σ. corn flour
    • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
    1. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, ρίχνουμε το κρέας ανακατεύοντας για 8-1- λεπτά χωρίς να πάρει σκούρο χρώμα.
    2. Προσθέτουμε  το αλεύρι χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, το αλάτι και το πιπέρι, το κρασί και χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάσουμε σχεδόν το κρέας.
    3. Αφού μισοβράσει, ρίχνουμε τα μαρούλια (κομμένα και ζεματισμένα) και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μιάμιση ώρα.

Για το αυγολέμονο
    1. Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους ενώ  προσθέτουμε λίγο νερό κρύο και μία κουταλιά της σούπας corn flour.
    2. Ρίχνουμε αργά και προσεκτικά ζωμό από το φαγητό χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε και τον χυμό λεμονιού. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ελαφρά.
    3. Το αφήνουμε να πάρει μία ελαφριά βράση.
    4. Σερβίρουμε με μία καλή φέτα ψωμιού ολικής αλέσεως και γιαούρτι (προαιρετικά).

Η ωραιότερη ιδέα για το Κυριακάτικο φαγητό!
Φωτό από: Μάρω Παρασκευούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου