Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Καροτόσουπα αρωματισμένη με ginger

Καροτόσουπα αρωματισμένη με ginger

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (δείτε “Μυστικά” [1])
  • 1 κιλό καρότα
  • 1 ή 2 ξερά κρεμμύδια
  • φρέσκο ginger (η ποσότητα, ανάλογα με τις προτιμήσεις)
  • καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (ή και σκόνη)
  • κόκκοι κόλιανδρου
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι


η με 

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα τηγάνι με ψηλά τοιχώματα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο ginger (ψιλοκομμένα και τα δύο) και τα αφήνουμε να μαλακώσουν με λίγο ελαιόλαδο (2 κουταλιές φθάνουν).
  2. Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
  3. Αδειάζουμε τον ζωμό (δείτε “Μυστικά” [1]) και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
  4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο blender και το πολτοποιούμε (εάν έχουμε multi βυθίσεως ακόμη καλύτερα, προσοχή όμως μη πεταχθεί όλη η σούπα έξω, γι’ αυτό θέλουμε ψηλό τηγάνι).
  5. Το αδειάζουμε σε κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και κανονίζουμε στο αλάτι.
  6. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε λίγους κόκκους κόλιανδρου και λίγη τριμμένη καυτερή πιπερίτσα.


Διαβάστε περισότερο: Καροτόσουπα αρωματισμένη με ginger http://www.sintagespareas.gr/sintages/karotosoupa-aromatismeni-me-ginger.html#ixzz2qrJZ0XRn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου