Τι χρειαζόμαστε:
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (δείτε “Μυστικά” [1])
- 1 κιλό καρότα
- 1 ή 2 ξερά κρεμμύδια
- φρέσκο ginger (η ποσότητα, ανάλογα με τις προτιμήσεις)
- καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (ή και σκόνη)
- κόκκοι κόλιανδρου
- ελαιόλαδο
- αλάτι
η με
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (δείτε “Μυστικά” [1])
- 1 κιλό καρότα
- 1 ή 2 ξερά κρεμμύδια
- φρέσκο ginger (η ποσότητα, ανάλογα με τις προτιμήσεις)
- καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (ή και σκόνη)
- κόκκοι κόλιανδρου
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα τηγάνι με ψηλά τοιχώματα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο ginger (ψιλοκομμένα και τα δύο) και τα αφήνουμε να μαλακώσουν με λίγο ελαιόλαδο (2 κουταλιές φθάνουν).
- Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
- Αδειάζουμε τον ζωμό (δείτε “Μυστικά” [1]) και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο blender και το πολτοποιούμε (εάν έχουμε multi βυθίσεως ακόμη καλύτερα, προσοχή όμως μη πεταχθεί όλη η σούπα έξω, γι’ αυτό θέλουμε ψηλό τηγάνι).
- Το αδειάζουμε σε κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και κανονίζουμε στο αλάτι.
- Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε λίγους κόκκους κόλιανδρου και λίγη τριμμένη καυτερή πιπερίτσα.
Διαβάστε περισότερο: Καροτόσουπα αρωματισμένη με ginger http://www.sintagespareas.gr/sintages/karotosoupa-aromatismeni-me-ginger.html#ixzz2qrJZ0XRn
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου