Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Νηστίσιμο κοκκινιστό με σόγια


Περιγραφή

Είναι μια καλή συνταγή για την περίοδο της νηστείας, που μας επιτρέπει να φάμε τη σόγια και να ευχαριστηθούμε το φαγάκι. Αποφάσισα να μαγειρέψω σόγια λόγω νηστείας και προσπάθησα να πετύχω μια συνταγή που να μας αρέσει γευστικά. Νομίζω ότι τελικά τα κατάφερα και πέτυχα να μαγειρέψω ένα αποδεκτό για τα γευστικά μας γούστα φαγητό.


Νηστίσιμο κοκκινιστό με σόγια


Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. σόγια σε κομματάκια
  • 5 μεγάλα άσπρα μανιτάρια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • μισό ποτήρι ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • πολλά μπαχαρικά (πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι, κάρυ, κανέλα) - ποσότητες κατά βούληση
  • λίγο αλάτι
  • 4-5 κ.σ. λάδι


Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε τη σόγια με βάση τις οδηγίες που δίνονται στη συσκευασία. Αυτή που αγόρασα εγώ έλεγε να τη βράσουμε για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια να την πλύνουμε καλά και να τη στραγγίσουμε καλά. Θεωρώ ότι αυτά τα βήματα είναι πολύ σημαντικά για να φύγει η δυσάρεστη μυρουδιά της σόγιας.
  2. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε ξεφλουδίσει και τα έχουμε κόψει σε κομμάτια.
  4. Προσθέτουμε τη σόγια στην οποία έχουμε ρίξει όλα τα μπαχαρικά να ποτίσει.
  5. Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες (τριμμένη και πελτέ).
  6. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά. Προσθέτουμε νερό (κατά προτίμηση χλιαρό) όποτε κρίνουμε ότι χρειάζεται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε σωστά το πρώτο βήμα και κυρίως το ξέπλυμα της σόγιας με άφθονο νερό και το στράγγισμά της, ώστε να "σβήσουμε" την άσχημη μυρωδιά της.


Διαβάστε περισότερο: Νηστίσιμο κοκκινιστό με σόγια http://www.sintagespareas.gr/sintages/nistisimo-kokkinisto-me-sogia.html#ixzz2vZDfvLZL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου