Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Κροκετάκια από Πατάτες


-

Αυτή η συνταγή είναι σίγουρο πως θα ξετρελάνει του μικρούς θαυμαστές της μαγειρικής σας! Τραγανές μπαλίτσες πατάτας που συνδυάζονται με όλα τα φαγητά και με σως της αρεσκείας σας

ΥΛΙΚΑ

3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
50γρ. κριμ τσιζ
1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλές κρεμμύδι τριμμένο
1 κροκάδι αλάτι και πιπέρι φρεσκοκομμένο
1 ασπράδι ελαφρά χτυπημένο με 2 κουταλιές λάδι
1 κούπα κορν φλέικς σπασμένα σε ψιλά κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πατήστε τις πατάτες μαζί με τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, το κρεμμύδι, το κροκάδι, αλάτι και πιπέρι να ενωθούν, και περάστε το μείγμα από πρες πουρέ.
  • Αν είναι πολύ μαλακό, προσθέστε και άλλη παρμεζάνα. Αν είναι σφιχτό, προσθέστε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος.
  • Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει και πλάστε το σε μικρά μπαλάκια.
  • Βουτήξτε τα ένα-ένα στο χτυπημένο ασπράδι και τυλίξτε τα στα κορν φλέικς.
  • Αραδιάστε τα κροκετάκια σε ένα μεγάλο δίσκο και βάλτε τα στο ψυγείο να σφίξουν.
  • Κλείστε τα σε πλαστική σακούλα και φυλάξτε τα στην κατάψυξη.
  • Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, αραδιάστε τα σε ταψί και ψήστε τα στους 200 οC 30' περίπου. Μπορείτε επίσης να τα τηγανίσετε μέσα σε καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου