Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Πολύχρωμη "Ελληνικού" τύπου σαλάτα με κινόα


Λίγα λόγια για την Κινόα:
Η κινόα (ή κίνβα) ήταν κατά τους Ίνκας μια αληθινά χρυσή τροφή, η «μητέρα όλων των δημητριακών», πολύτιμη όσο το καλαμπόκι και η πατάτα. Μόνο που δεν είναι δημητριακό, παρά ο αποξηραμένος καρπός ενός φυτού της Βολιβίας και του Περού.

ΥΛΙΚΑ
  •    κούπες ωμή κινόα
  •    κούπες ζωμό κοτόπολο ή λαχανικών
  •    2 κ.σελαιόλαδο
  •    κ.γμέντα ψιλοκομμένη
  •    κ.γξύσμα λεμονιού
  •    κ.γχυμό λεμόνι
  •    κ.γμπαλσάμικο ξύδι
  •     ½ κ.γαλάτι
  •    κούπα ντοματίνια κομμένα στα 4
  •    κούπα ραντίτσιο ψιλοκομμένο
  •    ½  κούπα ψιλοκομμένη κίτρινηπιπεριά
  •    ½ κούπα αγγούρι κομμένο σε φέτες
  •    1/3 κούπας φέτα
  •    κ.σκομμένες ελιές
  •    κ.σψιλοκομμένο κρεμμύδι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάλτε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάστε τη με νερό, αφήστε τη για 5 λεπτά, ξεπλύνετε καλά και σουρώστε.
Βάλτε το ζωμό σε ένα βαθύ τηγάνι, περιμένετε να βράσει και ρίξτε μέσα την κινόα. Σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά (ή μέχρι να εξαντληθεί το υγρό) ανακατεύοντας που και που.
Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά και απολαύστε!!!

Το πρωτότυπο κείμενο της συνταγής στην Αγγλική γλώσσα θα βρείτε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου