
Υλικά για 2 μερίδες
για τη βάση
- 1 φλυτζάνι άψητα αμύγδαλα
- 2 κουταλιές ταχίνι
- χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
- αλατοπίπερο
- 200 gr καθαρισμένο σπανάκι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άγριο μάραθο (η εξοχή είναι γεμάτη από την Άνοιξη μέχρι και το Φθινόπωρ
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- χυμό λεμονιού κατά βούληση
- Περνάμε από το μούλτι τα αμύγδαλα μέχρι να ψιλοκοπούν και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Πλάθουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να γίνει σαν μαλακό παστέλι και το στρώνουμε σαν βάση τάρτας για 2.
- Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, αλατίζουμε κει το στύβουμε με το χέρι μέχρι να στάξουν τα υγρά του.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη μαριναρισμένη σαλάτα επάνω στις βάσεις.
http://greenchef.gr/2013/04/%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου