Μια συνταγή γεμάτη χρώμα από τον σεφ Ξενοφών Κατσιμαγκλή.
Υλικά:
1 λάχανο
150 γρ. ρύζι για γεμιστά
300 γρ. γαρίδες Νο 5
150 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. μαύρη σταφίδα
50 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
50 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
150 γρ. πράσο (ψιλοκομμένο)
50 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
50 γρ. κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
100 ml ούζο
50 ml χυμό λεμονιού
1 κύβο ζωμό κότας
20 γρ. κορν φλάουερ
Κόκκοι κόκκινου γερμανικού πιπεριού
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το πράσο, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα σώματα από τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε προηγουμένως καθαρίσει και τεμαχίσει σε 3 κομμάτια.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε 400 ml νερό. Μόλις τα υλικά πάρουν μια βράση, βάζουμε το ρύζι και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει και ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε το λάχανο και όταν κρυώσει ξεκινάμε να τυλίγουμε τα ντολμαδάκια με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.
Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέτουμε τον ζωμό κότας, νερό (μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια) και τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τον ζωμό από τους ντολμάδες και τον δένουμε με το κορν φλάουερ.
Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με άνηθο και γερμανικό πιπέρι.
http://www.vita.gr/diatrofi/syntages/article/32834/laxanontolmades-me-garida-koykoynari-stafida-kai-saltsa-lemonioy/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου