Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τηγανίτες




Υλικά:
-3/4 φλ. γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
-1 φλ. αλεύρι
-1 αβγό
-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
-2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
-1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
-ξύσμα πορτοκαλιού
-1 βανίλια
-λάδι για τηγάνισμα
-1 μπανάνα
-μερικές φράουλες
-μέλι
-κανέλα

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τα υγρά της συνταγής (αβγό, γάλα, ελαιόλαδο).
2. Ανακατεύουμε καλά τα υπόλοιπα στερεά υλικά σε άλλο δοχείο και τα προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών.
3. Προσθέτουμε και το ξύσμα.
4. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
5. Βάζουμε ένα τηγανάκι στην φωτιά με λίγο λάδι (περίπου μια κουταλιά της σούπας).
6. Όταν κάψει το λάδι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το απλώνουμε κάπως.
7. Μόλις κάνει φουσκαλίτσες το γυρνάμε για να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Προσοχή θέλει γρήγορες κινήσεις γιατί αρπάζει γρήγορα!
8. Μόλις ψήσουμε όλες τις τηγανίτες μας μπορούμε να τις σερβίρουμε ως εξής: Βάζουμε σε ένα πιάτο γύρω στις 3 ή 4 την μία πάνω στην άλλη. Από πάνω περιχύνουμε με μέλι, βάζουμε και μερικά κομμάτια μπανάνας και φράουλας (ή άλλων φρούτων) και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

http://xortosyntages.blogspot.gr/2012/02/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου