Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

8 γρήγοροι (και εφικτοί) τρόποι να μαζέψεις χρήματα

Η αλήθεια είναι πως όταν παίρνεις ελάχιστα χρήματα δεν είναι καθόλου εύκολο να βάλεις κάτι στην άκρη. Γιατί τι να φροντίσεις πρώτα, τους αμέτρητους λογαριασμούς ή την αποταμίευση; Κι όμως, αν έχεις πραγματικό στόχο να μαζέψεις λεφτά για κάτι που το θεωρείς πολύ σημαντικό, όπως για παράδειγμα οι καλοκαιρινές σου διακοπές ή μια μεγάλη αγορά που ονειρεύεσαι καιρό, υπάρχουν τρόποι για να τα καταφέρεις. Και μάλιστα είναι πιο απλοί απ' όσο φαντάζεσαι.
1. Τέρμα το κάπνισμα. Κόψε το κάπνισμα ή περιόρισε το. Θα κάνει καλό και στην υγεία και στην τσέπη σου. Εναλλακτικά, άρχισε να καπνίζεις καπνό ή ηλεκτρονικό τσιγάρο.
2. Φαγητό από το σπίτι. Μαγείρεψε από την προηγούμενη για να πάρεις μαζί κάτι σπιτικό στη δουλειά. Με το ταπεράκι, θα αποφύγεις τα έξοδα από το delivery και θα δεις αλλαγή και στη ζυγαριά σου!
3. Καφεδάκι σε θερμός. Αγόρασε ένα θερμός και μετέφερε κάθε μέρα μαζί τον καφέ σου. Έτσι θα εξοικονομήσεις όλα τα χρήματα που δίνεις για καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας.
4. Χαρτονομίσματα στο πορτοφόλι. Προσπάθησε να έχεις στο πορτοφόλι σου χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας. Αυτό θα σε αποτρέψει από το να αγοράσεις κάτι που δεν χρειάζεσαι. Τα «ψιλά» τα χαλάμε πιο εύκολα από τα «χοντρά».
5. Ναι στην έρευνα αγοράς. Πριν από κάθε μεγάλη αγορά, κάνε έρευνα ώστε να συγκρίνεις τιμές και ποιότητα. Το ίντερνετ είναι ο καλύτερος σου φίλος σε αυτή τη διαδικασία.
6. Το έχεις πραγματικά ανάγκη; Κάθε φορά, πριν αγοράσεις κάτι κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου: «Το έχω πραγματικά ανάγκη»; Θα δεις ότι στο τέλος θα καταλήξεις να αγοράζεις πολύ λιγότερα περιττά πράγματα.
7. Ξέχνα την πιστωτική στο σπίτι. Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου μετρητά και άφησε στο σπίτι την πιστωτική σου κάρτα. Έτσι δεν θα ξοδεύεις χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνεις και στο τέλος του μήνα δε θα παθαίνεις... σοκ με τον λογαριασμό.
8. Σημείωνε σε ένα μπλοκάκι τα έσοδα και τα έξοδά σου. Αγόρασε μία ατζέντα ή φτιάξε ένα έγγραφο στον υπολογιστή που θα σημειώνεις όλα τα έσοδα και τα έξοδο του μήνα, όπως και το ποσό της αποταμίευσης. Έτσι θα ξέρεις τι πρέπει να περιορίσεις τον επόμενο, ώστε να δεις αυτό το ποσό να μεγαλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου