Κατηγορία: Θαλασσινά, Παραδοσιακά
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 - 20 λεπτά Υλικά
- Μπακαλιάρος 1 1/2 κιλό φρέσκος ή κατεψυγμένος
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- Αλάτι
Για την σκορδαλιά
- Πατάτες 3 βρασμένες
- Σκόρδο 4 -5 σκελίδες
- Ψωμί μπαγιάτικο 1/2 μόνο την ψίχα του
- Ξύδι 2 - 3 κουταλιές σούπας
- Καλαμποκέλαιο 1 φλιτζάνι του καφέ
- Αλάτι
- Ζάχαρη 1 πρέζα
Οδηγίες
Πλένουμε το ψάρι μας το κόβουμε σε μερίδες και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Πλένουμε τις πατάτες μας και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν τις καθαρίζουμε. Μουσκεύουμε την ψίχα ψωμιού και την στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε στο μπλέντερ την μουσκεμένη ψίχα και τις πατάτες κομμένες,τα δουλεύουμε λίγο και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι,το ξύδι,την ζάχαρη και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας σταδιακά το λάδι.Αλατίζουμε λίγο τις μερίδες ψαριού που έχουν στραγγίξει καλά, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο που βάλαμε σε τηγάνι να κάψει μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί , αλατίζουμε αν θέλουμε και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδευόμενο από την σκορδαλιά.
- Μπακαλιάρος 1 1/2 κιλό φρέσκος ή κατεψυγμένος
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- Αλάτι
Για την σκορδαλιά
- Πατάτες 3 βρασμένες
- Σκόρδο 4 -5 σκελίδες
- Ψωμί μπαγιάτικο 1/2 μόνο την ψίχα του
- Ξύδι 2 - 3 κουταλιές σούπας
- Καλαμποκέλαιο 1 φλιτζάνι του καφέ
- Αλάτι
- Ζάχαρη 1 πρέζα
Οδηγίες
Πλένουμε το ψάρι μας το κόβουμε σε μερίδες και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Πλένουμε τις πατάτες μας και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν τις καθαρίζουμε. Μουσκεύουμε την ψίχα ψωμιού και την στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε στο μπλέντερ την μουσκεμένη ψίχα και τις πατάτες κομμένες,τα δουλεύουμε λίγο και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι,το ξύδι,την ζάχαρη και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας σταδιακά το λάδι.Αλατίζουμε λίγο τις μερίδες ψαριού που έχουν στραγγίξει καλά, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο που βάλαμε σε τηγάνι να κάψει μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί , αλατίζουμε αν θέλουμε και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδευόμενο από την σκορδαλιά.
http://www.chefoulis.gr/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου