Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Πώς να μαγειρέψετε την κινόα



 H κινόα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ευνοώντας την λειτουργία του εντέρου και την παράταση του κορεσμού.
Επίσης βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης, της γλυκόζης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Αυτός είναι ο λόγος που το κινόα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για την απώλεια βάρους διατηρώντας.... 

την υγεία μας και βοηθάει επίσης στην πρόληψη των ασθενειών.
Θεριμίδες ανά 100 γραμμάρια : 374 θερμίδες
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Εργαλεία:
Σουρωτήρι
Ξύλινη κουτάλα
Κατσαρόλα με καπάκι

Υλικά:Για 2-4 άτομα
1 φλιτζάνι Κινόα
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
2 φλυτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Το βράσιμο της κινόα είναι παρόμοιο με αυτό του ρυζιού.'
Στο νεροχύτη βάζετε τη κινόα σε μεγάλο μπολ και την ξεπλένετε πολύ καλά πριν τη μαγειρέψετε για να αφαιρεθεί η πικράδα της.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σε χαμηλή εστία τσιγαρίζετε το κονόα για 4 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή εστία για 15 λεπτά
Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι, σουρώνετε πολύ καλά τη μαγειρεμένη κινόα και είναι έτοιμη για χρήση.

Πώς μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση της;
Η κινόα γίνεται εξαιρετική όταν μαγειρευτεί σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Επίσης, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο αλάτι – στη μύτη του κουταλιού.

http://www.i-diadromi.gr/2015/05/blog-post_68.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου