Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Μακαρονοσαλάτα με πέννες και κολοκυθάκια

Όπως θα διαπιστώσετε, δε θα μαγειρέψουμε τα κολοκυθάκια, ούτε τα μυρωδικά. Θα αφήσουμε τη σαλάτα μας (εγώ την έφαγα ως κυρίως πιάτο), αρκετές ώρες στο ψυγείο, αφενός για να μαριναριστούν τα υλικά και αφετέρου για να δέσουν οι γεύσεις.


Υλικά:
- 400 γρ βίδες ή μακαρονάκι κοφτό (βρασμένα)
- 200 γρ κολοκυθάκια κατά προτίμηση μικρά
- 60 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
- 10 γρ άνηθο
- 5 γρ δυόσμο
- 10 γρ μαϊντανό
- χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε με τα κολοκυθάκια. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα περνάμε από τον τρύφτη. Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω, αλατίζουμε ελαφρώς,  ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε να βγάλει τα ζουμιά του


2. Βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όσο βράζουν οι βίδες, ανακατεύουμε το κολοκύθι και πιέζουμε ώστε να φύγουν τα υγρά. Επίσης πλένουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε


3. Αφού είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας, ξεπλένουμε καλά, τοποθετούμε ελαιόλαδο στη κατσαρόλα, ρίχνουμε τις βίδες και ανακατεύουμε


4. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά στη κατσαρόλα καθώς και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε ώστε να προσθέσουμε αλάτιΑΝ χρειάζεται, ή/και κάποιο από τα λαχανικά / μυρωδικά. 


ΠΡΟΣΟΧΗ, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε, ότι, όσο μείνει η σαλάτα μας και δένουν οι γεύσεις, το φαγητό μας θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο. Θα πρέπει όμως το φαγητό μας να είναι νόστιμο και πριν το βάλουμε στο ψυγείο. Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα…  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου