Μην αφήνετε την πράγματι άσχημη οσμή
που αναδύεται όταν το μαγειρεύετε να σας αποθαρρύνει. Το κουνουπίδι
είναι πραγματικό όπλο στην κουζίνα και το πιάτο σας και μιας και έχετε
πλέον περάσει προ πολλού την ηλικία των 10 που το τρώγατε με το ζόρι,
ήρθε η ώρα να το αγαπήσετε.

Την επόμενη φορά που θα πάτε να το… απαρνηθείτε, θυμηθείτε τα παρακάτω και βάλτε το στο πιάτο.
- Έχει 2 βασικά συστατικά, την ινδόλη-3-καρβινόλη (13 C) και τη σουλφοραφάνη, τα οποία αποτελούν ισχυρό όπλο κατά των ασθενειών. Συγκεκριμένα, η σουλφοραφάνη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού και απορροφά τις τοξίνες που καταστρέφουν τα κύτταρα, ενώ η 13 C συμβάλλει στη μείωση των οιστρογόνων, που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο.
- Περιέχει και φυλλικό οξύ, το οποίο προστατεύει από καρδιακές παθήσεις
- Είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στη μείωση της LDL-χοληστερόλης
- Περιέχει ελάχιστες θερμίδες, 25 στα 100 γραμμάρια, που σημαίνει ότι αποτελεί ιδανική τροφή και για δίαιτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου