Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 400gr ρεβίθια (βρασμένα)
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1½ κούπα χοντροκομμένο μαϊντανό
- 1 κούπα χοντροκομμένο φρέσκο κόλλιαντρο
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1/3 της κούπας)
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1½ κουταλιά του γλυκού baking powder
- 1½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- Αλάτι – πιπέρι
- 4 – 5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
Σημείωση: Αυτή η συνταγή θέλει 10 λεπτά προετοιμασία και 1 – 2 ώρες στο ψυγείο, πριν τα μεγειρέψετε.
- Προσθέστε
όλα σας τα υλικά εκτός από το λάδι σε ένα multi και πολτοποιείστε τα.
Βάλτε το μείγμα σε ένα τάπερ και σιγουρευτείτε ότι έχετε καλύψει το
μείγμα με μεμβράνη για να μην πάρει αέρα!
Αφήστε το στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες. - Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200°C
- Σε ένα ταψάκι βάλτε αντικολλητικό χαρτί. Πλαστε τα Falafel σαν μπιφτέκια (θα χρειαστείτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας για το κάθε ένα). Βάλτε τα πάνω στην λαδόκολλα και ραντίστε τα με σπορέλαιο.
- Τα ψήνετε στους 200°C για περίπου 15 λεπτά. Είναι σημαντικό να σας πούμε ότι στα 7- 8 λεπτά, γυρίζετε τα falafel ώστε να πάρουν χρώμα και από την άλλη μεριά.
http://ladyfirst.gr/food/falafel-ston-fourno-i-apoliti-gefsi/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου