Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τσάι με τζίντζερ και κανέλα






Τσάι με τζίντζερ και κανέλα 

Μια πρωτότυπη συνταγή για νόστιμο αρωματικό τσάι με τζίντζερ και κανέλα. Θερμαντικό, χωνευτικό, χαλαρωτικό και χωρίς την καφεΐνη του μαύρου τσαγιού.
5.0 αστέρια από 3 σέφ

Προετοιμασία: 2 λεπτά και 4 λεπτά αναμονή | Μαγείρεμα: 6 λεπτά | Σύνολο: 8 λεπτά και 4 λεπτά αναμονή
Συνταγή για: 4 κούπες

Διατροφικά στοιχεία για 1 κούπα
Θερμίδες: 21 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.



Υλικά συνταγής:
Νερό: 4 κούπας
Κανέλα: 2 φλούδες
Κομμένο φετούλες φρέσκο τζίντζερ: 4 - 5 εκ. καθαρισμένη ρίζα
Μέλι: 4 κουταλάκια τσαγιού (προαιρετικά)

Οδηγίες:
1. Βάζετε το νερό με το τζίντζερ και την κανέλα σε κατσαρολάκι και το βάζετε στη φωτιά να βράσουν.
2. Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 3 - 4 λεπτά. Κλείνετε την φωτιά και τα αφήνετε 4 λεπτά να "τραβήξουν".
3. Περνάτε το τσάι από σουρωτήρι και το μοιράζετε σε 4 κούπες. Προσθέτετε από ένα κουταλάκι τσαγιού μέλι, ανακατεύετε και σερβίρετε.
4. Οι θερμίδες είναι υπολογισμένες για 1 κουταλάκι μέλι σε κάθε κούπα. Αν δεν βάλετε μέλι, δεν έχει θερμίδες. 


http://www.radicio.com/%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B9-%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B5%CF%81-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου