Για 6-8 μερίδες ● 900 γρ. κόκκινη κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη καικομμένη σε φέτες 0,3 εκ.
● Αλάτι ● 4 κ.σ. ελαιόλαδο ● 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα ● 3 μεγάλες ντομάτες (4 φλιτζ.), ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους ● 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ● Πιπέρι ● 3/4 φλιτζ. δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα ● 2 φλιτζ. θρυμματισμένη φέτα 1. Βάζουμε τις φέτες σε στρώσεις, αλατίζοντας ελαφρά κάθε στρώση, σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.
2. Ενώ στραγγίζει η κολοκύθα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Αναμειγνύουμε την κολοκύθα ελαφρά με το αλεύρι.
4. Βάζουμε μια στρώση από φέτες κολοκύθας στο ταψί. Καρυκεύουμε με λίγο πιπέρι. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα ντομάτας- κρεμμυδιού από πάνω και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο και φέτα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά μας, πιέζοντάς τα προς τα κάτω με μια σπάτουλα και τελειώνοντας με μια στρώση από ντομάτα και τυρί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί η κολοκύθα. Περίπου 10-12 λεπτά πριν τη βγάλουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ώστε να ροδίσει.
http://www.tanea.gr
● Αλάτι ● 4 κ.σ. ελαιόλαδο ● 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα ● 3 μεγάλες ντομάτες (4 φλιτζ.), ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους ● 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ● Πιπέρι ● 3/4 φλιτζ. δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα ● 2 φλιτζ. θρυμματισμένη φέτα 1. Βάζουμε τις φέτες σε στρώσεις, αλατίζοντας ελαφρά κάθε στρώση, σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.
2. Ενώ στραγγίζει η κολοκύθα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Αναμειγνύουμε την κολοκύθα ελαφρά με το αλεύρι.
4. Βάζουμε μια στρώση από φέτες κολοκύθας στο ταψί. Καρυκεύουμε με λίγο πιπέρι. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα ντομάτας- κρεμμυδιού από πάνω και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο και φέτα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά μας, πιέζοντάς τα προς τα κάτω με μια σπάτουλα και τελειώνοντας με μια στρώση από ντομάτα και τυρί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί η κολοκύθα. Περίπου 10-12 λεπτά πριν τη βγάλουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ώστε να ροδίσει.
http://www.tanea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου