Συνοδεύει τέλεια χοιρινό κρέας και πουλερικά.


Υλικά
- 1½ κιλό σπανάκι
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
- 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα
- αλάτι
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1΄ το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το άνηθο και το πράσο. Τα αφήνουμε 4΄-5΄ σε χαμηλή φωτιά να γίνουν διάφανα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 4΄-5΄ να πιει τα υγρά του και να πέσει ο όγκος του. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο. Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο τυρί και ανακατεύουμε 1΄-2΄ να γίνει κρέμα. Συνοδεύουμε πουλερικά και κρεατικά.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου