
Υλικά
1 χοιρινό κότσι 1,5 κιλό περίπου
3 κουτ. της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουτ. της σούπας μέλι
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε κομματάκια
αλάτι, πιπέρι
1 κουτάκι μπίρα
1 κουτ. του γλυκού πράσινο πιπέρι σε κόκκους
1 χοιρινό κότσι 1,5 κιλό περίπου
3 κουτ. της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουτ. της σούπας μέλι
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε κομματάκια
αλάτι, πιπέρι
1 κουτάκι μπίρα
1 κουτ. του γλυκού πράσινο πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Βάζετε σε μπολ τα κομματάκια του σκόρδου και τα αλατοπιπερώνετε. Τρυ¬πάτε το κρέας σε διάφορα σημεία και μπήγετε κομματάκια σκόρδου και από 1 κόκκο πράσινο πιπέρι.
Ανακατεύετε το μέλι με τη μουστάρδα, σε μπολ. Αλατοπιπερώνετε καλά όλο το κρέας και περνάτε την επιφάνεια του με το μίγμα μουστάρδας-μελιού.
Τοποθετείτε το κρέας πάνω σε 1 κομμάτι λαδόκολλας, και το τυλίγετε σε πακέτο. Τυλίγετε το πακέτο σε 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο, και το τοποθετείτε σε ταψί.
Περιχύνετε το πακέτο με την μπίρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, για διόμιση ώρες. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και δυναμώνετε τον φούρνο στους 180°C. Περιχύνετε το κρέας με την μπίρα από το ταψί, και ψήνετε για 30' ακόμη ή μέχρι να ροδίσει το κρέας.
Βάζετε σε μπολ τα κομματάκια του σκόρδου και τα αλατοπιπερώνετε. Τρυ¬πάτε το κρέας σε διάφορα σημεία και μπήγετε κομματάκια σκόρδου και από 1 κόκκο πράσινο πιπέρι.
Ανακατεύετε το μέλι με τη μουστάρδα, σε μπολ. Αλατοπιπερώνετε καλά όλο το κρέας και περνάτε την επιφάνεια του με το μίγμα μουστάρδας-μελιού.
Τοποθετείτε το κρέας πάνω σε 1 κομμάτι λαδόκολλας, και το τυλίγετε σε πακέτο. Τυλίγετε το πακέτο σε 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο, και το τοποθετείτε σε ταψί.
Περιχύνετε το πακέτο με την μπίρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, για διόμιση ώρες. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και δυναμώνετε τον φούρνο στους 180°C. Περιχύνετε το κρέας με την μπίρα από το ταψί, και ψήνετε για 30' ακόμη ή μέχρι να ροδίσει το κρέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου