![]() |
Το κουνουπίδι συμβάλλειστη μείωση της LDL«κακής» χοληστερόλης |
Ιδιότητες :
Εκτός του ότι είναι πλούσιο σε νερό, το κουνουπίδι, που ανήκει στην ίδια οικογένεια µε το µπρόκολο και το λάχανο, αποτελεί και πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών και βιταµινών όπως A, B1, B2, B3, B6 και C. Επίσης περιέχει παντοθενικό οξύ, µαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα. Επιπλέον, όντας εξαιρετική πηγή διαλυτών φυτικών ινών, το κουνουπίδι συµβάλλει στη µείωση της LDL «κακής» χοληστερόλης, ενώ, χάρη στα υψηλά επίπεδα της «γλυκοζιδάσης» που περιέχει, χαρακτηρίζεται ένας από τους ισχυρότερους αντικαρκινικούς διατροφικούς παράγοντες. Τέλος τα 150 γρ κουνουπίδι περιέχουν µόλις 25 θερµίδες, γεγονός που το κάνει και µια εξαιρετική τροφή για περιόδους δίαιτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου