http://eleniscooking.blogspot.com/2012/04/blog-post_30.html#more
Υλικά για 6-8
ατομικά ξυλάκια:
200ml στραγγιστό γιαούρτι 2%
200ml φρέσκο γάλα πλήρες
¾ κούπας ζάχαρη άχνη (αν
το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε επιπλέον ανάλογα)
8-10 φράουλες
Εκτέλεση:
Πριν
ξεκινήσουμε επιλέγουμε τον τρόπο που μας αρέσει το παγωτό. α)με κομματάκια
φράουλας ή β) χωρίς κομματάκια. Εγώ επέλεξα το πρώτο τρόπο και η εκτέλεση είναι
για τον πρώτο. Αν επιλέξετε το δεύτερο τρόπο κρατήστε το μισό γάλα και ρίξτε το
στο multi μαζί με τις φράουλες για να πολτοποιηθούν τελείως,
έπειτα συνεχίζετε όπως ακριβώς και στον πρώτο.
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε καλά με
ένα σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.
2.Τοποθετούμε
τις φράουλες στο multi για να κοπούν σε μικρά
κομμάτια όχι να πολτοποιηθούν.
Ρίχνουμε
τις κομμένες φράουλες στο μίγμα γιαούρτι-γάλα και ανακατεύουμε καλά.
3.Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες και τοποθετούμε στην
κατάψυξη για 6 ώρες περίπου. Όταν βγάλουμε τις θήκες με τα παγωτά από την
κατάψυξη τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας απ΄έξω για να ξεκολλήσουν τα παγωτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου