Περιγραφή
Τσιπούρες γεμιστές με λαχανικά, τυλιγμένες με λαδοκολα και ψημένες στο φούρνο!!!Τι χρειαζόμαστε:
- 2 τσιπούρες
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές ελιές πράσινες σε φέτες
- 4 κουταλιές ντομάτα ψιλοκομμένη κονσέρβας
- 2 κουταλιές κάπαρη
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- 2 κομμάτια λαδόκολα
Πως το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια καλά.
- Σωτάρουμε τις πιπεριές και τη ντομάτα σε τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με κρασί.
- Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο μας και στο κέντρο της καθεμίας βάζουμε από ένα ψάρι. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, 2 κουταλιές κρασί και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και από τις δύο πλευρές του αλλά και στην κοιλία του.
- Γεμίζουμε με το μίγμα την κοιλία του ψαριού. Διπλώνουμε τις δυο πλευρές του χαρτιού επάνω από το ψάρι και στρίβουμε τις δυο άκρες δεξιά κι αριστερά, σαν καραμέλα ή τις βάζουμε από την κάτω πλευρά.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C, 20'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου