Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τσιπούρες σε σχάρα φούρνου




Περιγραφή

Είναι μια εύκολη συνταγή και νόστιμη.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 τσιπούρες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη
  • λάδι
  • λεμόνι
Πως το κάνουμε:
  1. Καθαρίζουμε πλένουμε και στεγνώνουμε τις τσιπούρες.
  2. Κάνουμε με το μαχαιράκι δυο λοξές τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού και βάζουμε μέσα λίγες σταγόνες λάδι φετούλες σκόρδο και ρίγανη.
  3. Αλείφουμε την κοιλιά και το έξω μέρος ολόκληρο με λάδι και τα βάζουμε στη σχάρα στους 250 βαθμούς στο γκριλ, όχι πάνω πάνω αλλά στην προηγούμενη θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζουμε να ψηθούν λίγο κι απ την άλλη.
  4. Ρίχνουμε αλάτι όταν βγούν από το φούρνο.
  5. Φτιάχνουμε το λαδολέμονο με λίγη ρίγανη το χτυπάμε και το ρίχνουμε στο ψάρι αφού το ανοίξουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν βάζουμε ρίγανη απ την αρχή σε όλο το ψάρι για να μην πικρίσει. Γι αυτό βάζουμε μόνο μέσα στις τομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου