Τα προβλήματα που δημιουργεί η ζάχαρη δίχως όρια και πώς μπορεί ο άνθρωπος να την περιορίσει από την καθημερινή διατροφή του.
Μοιάζει με οδηγίες προς ναυτιλομένους, ή με χιλιοειπωμένα πράγματα. Όμως τελικά, όσο παραμένουμε ένα από τα πιο παχύσαρκα κράτη, αυτό σημαίνει ότι από το ένα αφτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Γι’ αυτό η υπόθεση ζάχαρη δεν λέει να βρει αίσιο τέλος.
Μια εξαιρετικά θρεπτική ουσία, που είναι απαραίτητη για τον οργανισμό και η οποία, αν την πάρεις σε υπερβολική ποσότητα, μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά. Αυτή είναι, εν ολίγοις, η ιστορία της ζάχαρης τη σημερινή εποχή και εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα, αν θα την τοποθετήσεις στη θετική ή στην αρνητική πλευρά των διατροφικών σου συνηθειών.
Χυμοί, καραμέλες, αναψυκτικά και γλυκά είναι οι κύριοι φορείς ζάχαρης. Η υπέρμετρη κατανάλωσή τους, ειδικά από παιδιά, δημιουργεί το πρώτο σύμπτωμα, που είναι η τερηδόνα. Στη συνέχεια, και σε συνδυασμό με την ελάχιστη ή την καθόλου άθληση, η ζάχαρη συνδράμει στην κατασκευή υπέρβαρων ή παχύσαρκων ανθρώπων.
Στην περίπτωση του διαβήτη, η επίδραση της ζάχαρης δεν είναι άμεση. Είναι όμως έμμεση, διαμέσου της παχυσαρκίας. Τα υπέρβαρα άτομα έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαβήτη, κάποια στιγμή στη ζωή τους.
- Σημασία στην ετικέτα
- Τρόποι περιορισμού της ζάχαρης
• Επίσης λιγότερη ζάχαρη έχουν τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι, το ρυζόγαλο και τα ψητά μήλα.
• Φυσικοί χυμοί, ανθρακούχο νερό, γάλα, αντί για ροφήματα με ζάχαρη.
• Καφές με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη.
• Μαρμελάδες επίσης με λιγότερη ζάχαρη.
• Μείωση ζάχαρης στα σπιτικά γλυκά.
Πηγή: menslounge.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου