Enlarge this image

Η πατατοσαλάτα στην απλούστερη εκδοχή της χωρίς όμως να στερείται σε γεύση. Συνοδεύει ιδανικά ψητά κρέατα αλλά και θαλασσινά. Λόγω της υφής της χρησιμοποιείται άνετα ως γέμιση σε σάντουιτς μαζί με άλλα υλικά της επιλογής μας. Ταιριάζει ιδανικά με τόνο και σολομό.
Υλικά
3-4 πατάτες βρασμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. άνηθος
λαδοδέμονο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες (σε ελαφρά αλατισμένο νερό) με τη φλούδα τους.
Όσο βράζουν οι πατάτες σε ένα τηγανάκι αχνίζουμε το κρεμμύδι κι όταν αυτό γυαλίσει προσθέτουμε τον άνηθο. Το άχνισμα του κρεμμυδιού θα κάνει τη σαλάτα πιο ελαφριά. Αν όμως προτιμάμε προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ωμό στην πατατοσαλάτα. Αυτό θα της δώσει μια πιο πικάντικη γεύση.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες κι όσο ακόμη είναι ζεστές τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πηρούνι, ώστε να λειώσουν αλλά να παραμείνουν και κάποια κομμάτια να κρατάνε "στο δόντι".
Enlarge this image

Προσθέτουμε στις πατάτες μας το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το λαδολέμονο, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
* Χρειάζεται προσοχή στο αλάτι εάν έχουμε βράσει τις πατάτες σε αλατισμένο νερό-ίσως να μη χρειαστεί να προσθέσετε καθόλου μετά. Εάν δεν είστε σίγουροι παραλείψτε το αλάτισμα κατά το βρασμό της πατάτας.
http://delicieuses.forumotion.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου