Enlarge this image

Υλικά
4-6 φιλέτα ψαριού (γλώσσα, παγκάσιους κλπ)
Enlarge this image

Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ούζο
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.γλ. νερό
Για το αλεύρι
Αναμιγνύουμε:
1/2 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
2 κ.σ. σουσάμι αλεσμένο στο μούλτι (ή ολόκληρο αν μας αρέσει η γεύση και
θέλουμε να τη γευτούμε έντονα)
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. άσπρο πιπέρι
1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
λάδι για τηγάνισμα
Enlarge this image

Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα φιλέτα ψαριού στα υλικά της μαρινάδας και αφήνουμε για 1 ώρα
περίπου να τραβήξουν υγρά και αρώματα.
Στραγγίζουμε ελαφρά τα ψάρια από τα πολλά υγρά κι όπως είναι νωπά τα περνάμε
στο αλεύρι.
Τινάζουμε να φύγει το πλεόνασμα αλευριού και να μη μαυρίσει το λάδι.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο
παχύ είναι το φιλέτο μας.
Enlarge this image

Σερβίρουμε με δροσερή σαλάτα και πατάτες τηγανιτές ή βραστές πατάτες που έχουμε
λιώσει με το "χέρι" (όχι μπλέντερ) και έχουμε προσθέσει μυρωδικά της
προτίμησης μας (βλ. Πατατοσαλάτα, η απλή )
Enlarge this image

http://delicieuses.forumotion.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου