Μια
σαλάτα... εισαγωγής από Ιταλία που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Υλικά
- 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
- 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
- 4 μανιτάρια πλευρότους κομμένα στα τέσσερα
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες οριζόντιες
- 200 γραμμ. μπουκίτσες μοτσαρέλα
- Για το ντρέσινγκ βασιλικού
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλ. τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 1 κ.σ. νερό
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
1. Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε λαμαρίνα στρωμένη με
λαδόκολλα με τη φλούδα προς τα πάνω και τις ψήνουμε σε καυτό γκριλ μέχρι
να μαυρίσουν απ' έξω.
2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.
3. Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄.
4. Εν τω μεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ να γίνουν σαν κρέμα.
5. Ισομοιράζουμε λίγο απ’ όλα τα λαχανικά σε 4 πιάτα. Σκορπίζουμε από πάνω μπουκίτσες μοτσαρέλα και περιχύνουμε κάθε πιάτο με ντρέσινγκ βασιλικού.
2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.
3. Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄.
4. Εν τω μεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ να γίνουν σαν κρέμα.
5. Ισομοιράζουμε λίγο απ’ όλα τα λαχανικά σε 4 πιάτα. Σκορπίζουμε από πάνω μπουκίτσες μοτσαρέλα και περιχύνουμε κάθε πιάτο με ντρέσινγκ βασιλικού.
μερίδες 4
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
http://www.argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου