Μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα του αλατιού στη διατροφή σας ως εξής :
|
Να μη προσθέτετε αλάτι στη σαλάτα και στα γεύματα
Να βάζετε ελάχιστο αλάτι κατά το μαγείρεμα
Να επιλέγετε τρόφιμα με λίγο αλάτι.
Για παράδειγμα στο σούπερμάρκετ κοιτάξτε προσεκτικά τις ετικέτες. Η περιεκτικότητα σε αλάτι δίνεται ως γραμμάρια νατρίου. Για να μετατρέψετε το νάτριο σε γραμμάρια αλατιού, πολλαπλασιάστε το αναγραφόμενο ποσό με 2,5. Προτιμάτε αυτά που περιέχουν 0.1g νατρίου ή λιγότερο ανά 100g
Αφού υπολογίσετε πόσο αλάτι έχουν το ψωμί, τα δημητριακά, τα τυριά, το ζαμπόν που χρησιμοποιείτε καθημερινά, αλλάξτε τα με άλλα που έχουν λιγότερο αλάτι
Να περιορίσετε αλμυρά τρόφιμα, όπως πατατάκια, αλατισμένους ξηρούς καρπούς, μπέικον, τυρί, τουρσιά και καπνιστά ψάρια.
ομορφη.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου