Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Χοιρινό φιλέτο με φασκόμηλο και πουρέ από μήλα


4 / 4
Χοιρινό φιλέτο με φασκόμηλο και πουρέ από μήλα


Υλικά για 4 άτομα: 
800 γραμμ. φιλέτο χοιρινό κρέας, 2 ματσάκια φασκόμηλο, 2 μήλα, 1 λίτρο νερό, 1 φύλλο δάφνη, 2 κεδρόμηλα, 1 καρφάκι γαρίφαλο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,
πράσινο πιπέρι, αλάτι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβετε το φιλέτο σε τέσσερα ισομερή κομμάτια. Τυλίγετε καθένα από αυτά με ένα φύλλο φασκόμηλου. Τα δένετε σφιχτά με σκοινί μαγειρικής για να διατηρήσουν τη φόρμα τους κατά το ψήσιμο. Βάζετε στον ατμομάγειρα το φιλέτο, τα μήλα ολόκληρα και 1 λίτρο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει τη δάφνη, το γαρίφαλο, μερικούς κόκκους πράσινο πιπέρι, τα κεδρόμηλα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, 1 κ.γ. λάδι και αλάτι. Τα μαγειρεύετε για 20'. 

Τα βγάζετε από την κατσαρόλα, λιώνετε τα μήλα στο μίξερ και τα ανακατεύετε με 2 κ.σ. λάδι, λίγο αλάτι και αρκετό πράσινο πιπέρι τριμμένο. Σερβίρετε τον πουρέ μήλου με τα φιλέτα όσο είναι ακόμη ζεστά. 

Tip
Για να αποκτήσει η σάλτσα σας πιο έντονη γεύση μπορείτε να ανακατέψετε τα μήλα με 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο ή πριν το ψήσιμο να πασπαλίσετε το φιλέτο με λίγους σπόρους σιναπιού.: 20')
Υλικά για 4 ά
τομα: 
80

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου