Συνταγή για αλμυρά μπισκοτάκια ελιάς με Ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά!
Υλικά
Για τη ζύμη:
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. πάστα ελιάς
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα:
- 150 γρ. μασκαρπόνε
- 100 gr. Ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
- 100 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη(αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα) και αφήστε τη μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Την κόβετε σε πιο μικρά κομμάτια, την βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες, την ανοίγετε με ένα πλάστη σε πάχος 3 χιλιοστά περίπου και τα κόβετε με κουπατ σε ότι σχήμα θέλετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15-20 λεπτά.
Για την κρέμα, ανακατέψτε καλά τo τυρί μασκαρπόνε, τη Ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά και το γιαούρτι και στη συνέχεια βάλτε τη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής για να γεμίσετε τα μπισκοτάκια.
Συνταγή και φωτογραφίες: Αντώνης Κουρκούτας
http://www.mamapeinao.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου