Τι χρειαζόμαστε:
- 1,5 κιλό σέσκουλα
- 0,5 κιλο σπανάκι
- 2 κρεμμυδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 4 ντομάτες φρέσκες
- 400 γρ. φέτασέσκουλ
- αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Χοντροκόβουμε τα σέσκουλα και το σπανάκι και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.
- Μόλις πάρουν μια βράση τα στραγγίζουμε και χύνουμε το ζουμί που έβγαλαν.
- Στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Μόλις ροδοκοκκινίσει ρίχνουμε τα σέσκουλα, το σπανάκι και την τριμμένη ντομάτα.
- Όταν θα έχουν βράσει 10-15 λεπτά ρίχνουμε και τον άνηθο.
- Το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά (μέχρι να δούμε οτι η σάλτσα δένει και δεν έχει πολλά υγρά) και ρίχνουμε θρυματισμένη τη φέτα, κατεβάζοντας απο τη φωτιά

Το σχόλιο της διαιτολόγου
Για να αυξήσετε την απορρόφηση του σιδήρου από τη συνταγή, συνοδεύστε τη με μια πηγή βιταμίνης C (π.χ. μισό ποτήρι πορτοκαλάδα ή γκρέϊπφρουτ)
Διαβάστε περισότερο: Σέσκουλα κοκκινιστά με φέτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/seskoula-kokkinista-me-feta.html#ixzz2E5qTFAVs
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου