Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τάρτα με κοτόπουλο και pesto


Περιγραφή

Μη σας τρομάξει η μακροσκελής περιγραφή, Είναι πιο εύκολη απ'ότι φαίνεται και αξίζει τον κόπο!
Τάρτα με κοτόπουλο και pesto

Τι χρειαζόμαστε:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
  • 200 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 gr. κρύο φρέσκο βούτυρο σε κομματάκια
  • 40 ml παγωμένο νερό
  • 1 κρόκος αυγού
  • λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
  • 1 στήθος από κοτόπουλο
  • μισό βαζάκι έτοιμη σάλτσα pesto
  • 4 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
  • φέτα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • γκούντα σε φέτες
Στα γρήγορα
Ειδικές περιστάσεις
Φτιάχνει
Μία ταρτιέρα 28cm

Πως το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή και εύπλαστη ζύμη. Σχηματίζουμε μια μπαλίτσα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  2. Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες και κατόπιν το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα.
  3. Βγάζουμε το κοτόπουλο με μια τρυπητή κουτάλα και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη σάλτσα pesto, τη φέτα και το καβουρδισμένο σουσάμι ( κρατάμε περίπου 1 κουταλιά από το σουσάμι για μετά ).
  4. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και ανοίγουμε το φύλο. Τοποθετούμε προσεκτικά τη ζύμη σε ταρτιέρα, απλώνουμε μια μεμβράνη και ρίχνουμε πάνω όσπρια ή ρύζι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο για 15' στους 180. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15'.
  6. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, ρίχνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο και σκεπάζουμε περιμετρικά με τα κολοκυθάκια κομμένα σε αρκετά λεπτές φέτες. Ανακατέυουμε το αυγό χτυπημένο μαζί με την κρέμα αλάτι και πιπέρι κατά βόύληση και περιχύνουμε την τάρτα. Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα στο γκριλ του φούρνου.
  7. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε την τάρτα από το φούρνο, σκορπάμε φέτες γκούντα να καλυφθεί η επιφάνεια και το σουσάμι που κρατήσαμε. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο για να κόβεται εύκολα και σερβίρουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις λαδόκολες τις χρειαζόμαστε για να ανοίξουμε πιο εύκολα τη ζύμη χωρίς να κολλάει.
Τα όσπρια ή το ρύζι τα χρησιμοποιούμε για βάρος ( για να μη πέσουν τα τειχώματα της τάρτας και για να μη φουσκώσει στη μέση ). Μετά δε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για φαί, αλλά ΜΗ ΤΑ ΠΕΤΑΤΕ, θα χρειαστούν γιά άλλες τάρτες!
Προσοχή στη μεμβράνη να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες γιατί μερικές λειώνουν, την έχω πατήσει, για σιγουριά μπορούμε να βάλουμε λαδόκολλα. Καλή επιτυχία!!


Διαβάστε περισότερο: Τάρτα με κοτόπουλο και pesto http://www.sintagespareas.gr/sintages/tarta-me-kotopoulo-kai-pesto.html#ixzz2EN7HFMMk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου