Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Σαλάτα μπρόκολο με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας


 

Σήμερα μαγειρεύουμε μιαν απλή αλλά αγαπημένη σαλάτα, το μπρόκολο, που όμως απογειώνεται γευστικά αν το σερβίρουμε με μια νόστιμη σάλτσα μουστάρδας.
Τολμήστε έναν διαφορετικό συνδυασμό γεύσεων, και είμαι σίγουρη θα σας ενθουσιάσει!

Τα υλικά μας:
2 μέτρια μπρόκολα
χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
2 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
¾ κούπας ελαιόλαδο καλής ποιότητας
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι – πιπέρι
Πάμε να την φτιάξουμε:
Χωρίζουμε τα μπρόκολα σε μπουκετάκια.
Πετάμε τα κοτσάνια και λοιπά σκληρά μέρη.
Βάζουμε τα μπουκετάκια σε λεκανίτσα με νερό και ξύδι και τα αφήνουμε για καμιά ωρίτσα.
Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
Τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει.
Δεν θέλουμε να παραβράσουν, να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα.
Εμάς το μπροκολάκι μας αρέσει «ζωντανό»!
Φτιάχνουμε την σάλτσα χτυπώντας πολύ καλά σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, τις μουστάρδες, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το σκόρδο που το έχουμε πολτοποιήσει καλά στην πρέσα σκόρδου.
Ανακατεύουμε και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε το μπροκολάκι και το περιχύνουμε με την σάλτσα μουστάρδας.
Η αν θέλουμε βάζουμε όλο το μπρόκολο σε βαθιά σαλατιέρα και το περιχύνουμε με την σάλτσα.
Όσο μένει μέσα στην σάλτσα, τόσο πιο νόστιμο γίνεται!
Καλή επιτυχία!

http://syntageskardias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου