Ζυμαρικά με σολωμό και μπρόκολο
Περιγραφή
Πολύ νόστιμη, πολύ ελαφρια, πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή.
Μου "πέτυχε" τυχαία και πιστεύω ότι αξίζει να τη μοιραστώ μαζί σας

Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (εγώ χρησιμοποίησα "κοχυλάκια")
- 200-300 γρ. καπνιστός σολωμός
- 2 μπουκέτα μπρόκολο, μόνο τις κορυφές
- 1 σφηνάκι βότκα
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κ.σ. ξερό εστραγκόν
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Ξεκινάμε ψιλοκόβωντας το μπρόκολο, μόνο τις
κορυφές και τα μαλακά κοτσάνια. Το βάζουμε να βράσει για 4 λεπτά, το
βρέχουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλει τα πολλά
υγρά.
- Στην ίδια κατσαρόλα (για οικονομία... πλυσίματος), βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας al dente.
- Ταυτόχρονα κόβουμε σε κομματάκια το σολωμό
και τον σωτάρουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτουμε
τα μπρόκολα να σωταριστούν κι αυτά και ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού
και αλατοπίπερο.
- Σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ όσο σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα και καλά σουρωμένα
ζυμαρικά μας και όσο ελαιόλαδο επιπλέον επιθυμούμε. Τρίβουμε το
εστραγκόν και λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά αλλά μαλακά για να μη διαλυθεί το μπρόκολο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυράκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου