Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Απαλά χέρια με φυσικές μάσκες



Κρέμα χεριών
Ο χειμώνας πλησιάζει και φέρνει μαζί του την παγωνιά, η οποία αφυδατώνει τα χέρια μας και κάνει το δέρμα να σκάει. Πως όμως μπορείτε να διατηρήσετε τα χέρια σας απαλά και βελούδινα; Η λύση είναι ένα πήλινγκ ενυδάτωσης ή μια κρέμα χεριών.
  • Πήλινγκ χεριών για ενυδάτωση
Το συγκεκριμένο πίλινγκ με την απολεπιστική του δράση θα κάνει το δέρμα σας απαλό και βελούδινο, ενώ παράλληλα λόγω των συστατικών του θα το ενυδατώσει και θα θρέψει σε βάθος τα χέρια αποτρέποντας τα από το σκάσιμο.
Θα χρειαστείτε:
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 μπανάνα
Η διαδικασία παρασκευής του είναι πολύ απλή. Πολτοποιήστε την μπανάνα, ανακατέψτε τον πολτό της με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το πήλινγκ είναι έτοιμο. Μπορείτε να το απλώσετε στα χέρια σας και να κάνετε απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Έπειτα, μην τα ξεβγάλετε, παρά αφήστε το μείγμα απλωμένο στα χέρια σας και φορέστε γάντια για 30΄. Αφού περάσει το μισάωρο, βγάλτε τα γάντια και ξεπλύνετε τα χέρια σας με νερό.
  • Κρέμα χεριών
Αντί να αγοράσετε μια κρέμα του εμπορίου για να θρέψει και να ενυδατώσει την επιδερμίδα σας, φτιάξτε τη δική σας με φυσικά συστατικά από το ντουλάπι του σπιτιού σας. Η κρέμα αυτή πέρα από θρέψη και ενυδάτωση, διαθέτει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύοντας έτσι το δέρμα από την πρόωρη γήρανση. Με καθημερινή χρήση θα δείτε πως τα χέρια σας θα είναι πάντα περιποιημένα και απαλά.
Θα χρειαστείτε:
- 2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας τριμμένο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα λάδι καρύδας
- μιάμιση κούπα νερό
- 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας
Αρχικά λιώστε σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας, αφού λιώσει προσθέστε το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια βγάλτε το από τη φωτιά και ρίξτε λίγο λίγο το ζεστό νερό (που έχει πάρει ήδη μια βράση) στο μείγμα του κεριού ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα αρχίσει να κρυώνει και γίνει κρέμα σταματήστε και προσθέστε το αιθέριο έλαιο που σας αρέσει. Ανακατέψτε πάλι και έτοιμη η κρέμα σας. Καλό θα ήταν να την αποθηκεύσετε σε κάποιο βαζάκι.


Δείτε Περισσότερα: http://www.beautetinkyriaki.gr/2011/11/apala-xeria-me-fusikes-maskes/#ixzz2Jw5Rjnms

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου