Υλικά
για 4-6 άτομα
• 1½ κιλό κουκιά πολύ φρέσκα, καθαρισμένα όπως τα φασολάκια
• ¾ φλ. ελαιόλαδο
• 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 1 κιλό ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, περασμένες στο multi ή 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
• ½ κ.γ. κοφτή κόλιαντρο, ξερό
• 4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1½ κιλό κουκιά πολύ φρέσκα, καθαρισμένα όπως τα φασολάκια
• ¾ φλ. ελαιόλαδο
• 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 1 κιλό ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, περασμένες στο multi ή 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
• ½ κ.γ. κοφτή κόλιαντρο, ξερό
• 4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά.
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τα κουκιά, τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιαντρο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου