Ενας πολύ ωραιος τροπος να εμπλουτισουμε τις γευσεις των κρεατων σχαρας,των ψαριων σχαρας,των λαχανικων μας, βραστων ή ψητων είναι τα αρωματικα αλατια.Αντι να τα προμηθευτουμε από το σουπερ μαρκετ ή καποιο ντελικατεσεν μπορυμε πολύ ευκολα να τα φτιαξουμε μονοι μας χρησιμοποιωντας υλικα της αρεσκειας μας.
Αλατι ιμαλαιων με αρωμα λεμονι πορτοκαλι
• 200 γραμμαρια αλατι ιμαλαιων(χρησιμοποιυμε το μετριο ή μεγαλο μεγεθος κοκκου)
• Ξυσμα από 4 λεμονια
• Ξυσμα από 4 πορτοκαλια
• Ξυσμα από 4 λεμονια
• Ξυσμα από 4 πορτοκαλια
Αφηνουμε το ξυσμα να στεγνωσει για λιγη ωρα σε ένα χαρτι κουζινας.Αναμιγνιουμε με το αλατι ιμαλαιων.Αφηνουμε το μειγμα μας σε ένα σκευος που κλεινει καλα εκτος ψυγειου για 3 ημερες.Το αρωματικο αλατι μας είναι ετοιμο.
Αλατι Ιμαλαιων με καπνιστη παπρικα και σχοινοπρασσο(σιμπουλετ)
• 200 γραμμαρια αλατι ιμαλαιων
• 80 γραμμαρια καπνιστη παπρικα σε σκονη
• 100 γραμμαρια σχοινοπρασσο(σιμπουλετ) ψιλοκομμενο
• 80 γραμμαρια καπνιστη παπρικα σε σκονη
• 100 γραμμαρια σχοινοπρασσο(σιμπουλετ) ψιλοκομμενο
Αναμιγνιουμε όλα τα υλικα μας. Αφηνουμε το μειγμα μας σε ένα σκευος που κλεινει καλα εκτος ψυγειου για μια ημερα.Το αρωματικο αλατι μας είναι ετοιμο.
Αλατι Ιμαλαιων με διαφορα μυρωδικα εποχης
• 200 γραμμαρια αλατι ιμαλαιων
• ½ ματσακι θυμαρι φρεσκο(τα φυλλα μονο)
• ½ ματσακι δενδρολιβανο φρεσκο(τα φυλλα μονο)
• ½ ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
• ½ ματσακι θυμαρι φρεσκο(τα φυλλα μονο)
• ½ ματσακι δενδρολιβανο φρεσκο(τα φυλλα μονο)
• ½ ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
Πιεζουμε το μαιντανο αναμεσα σε φυλλα από χαρτι κουζινας εως οτου να μην είναι υγρος.Ανακατευουμε όλα τα υλικα μας , αφηνουμε το μειγμα μας σε ένα σκευος που κλεινει καλα εκτος ψυγειου για μια ημερα.Το αρωματικο αλατι μας είναι ετοιμο.Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ότι μυρωδικα μας αρεσουν αντι για αυτά,αλλα πρεπει να προσεχουμε να είναι στεγνα μολις τα ανακατεψουμε με το αλατι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου