Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

DRESSINGS ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΙΩΝ


Είναι πολύ ευκολο να δημιουργησουμε τα δικα μας dressing για τις σαλατες μας. Μπορουμε μια μερα της εβδομαδας εάν ασχοληθούμε λιγη ωρα να παρασκευασουμε τα dressing ολης της εβδομαδας. Το αλατι Ιμαλαιων θα δωσει σε αυτά μια πιο απαλη γευση από το θαλασσινο αλατι!
Dressing με ξυδι βαλσαμικο
• 125 γραμμαρια ξυδι βαλσαμικο
• 125 γραμμαρια ηλιελαιο
• 125 γραμμαρια ελαιολαδο
• 1 κουταλια της σουπας μελι
• ¼ ματσακι βασιλικο φρεσκο ψιλοκομμενο
• Φρεσκοτριμμενο πιπερι
• Αλατι ιμαλαιων
Σε ένα μπολ βαζουμε το ξυδι και αλατοπιπερωνουμε κατά προτιμηση και προσθετουμε το βασιλικο.Με έναν αυγοδαρτη ανακατευουμε συνεχως ενώ ριχνουμε το λαδι μας σιγα σιγα για να ενωθει καλα με το ξυδι.Αποθηκευουμε σε σκευος που κλεινει αεροστεγως και το βαζουμε στο ψυγειο.Οταν θελουμε να σερβιρουμε ανακατευουμε καλα το μειγμα και περιχυνουμε τη σαλατα μας.
Dressing λεμονιου με μουσταρδα
• 75 γραμμαρια χυμο λεμονιου
• 75 γραμμαρια νερο
• 200 γραμμαρια ελαιολαδο
• 25 γραμμαρια μουσταρδα
• 1 πρεζα ζαχαρη
• ¼ ματσακι φρεσκο εστραγκον ψιλοκομμενο(ή ένα άλλο μυρωδικο της προτιμησης μας)
• Φρεσκοτριμμενο πιπερι
• Αλατι Ιμαλαιων
Σε ένα μπολ βαζουμε το λεμονι,το νερο τη ζαχαρη,τη μουσταρδα,το μυρωδικο μας και αλατοπιπερωνουμε κατά προτιμηση.Με έναν αυγοδαρτη ανακατευουμε μεχρι τα υλικα μας να δεσουν μεταξι τους.Στη συνεχεια ριχνουμε το λαδι σιγα σιγα ανακατευοντας συνεχως μεχρι το dressing μας να δεσει. Αποθηκευουμε σε σκευος που κλεινει αεροστεγως και το βαζουμε στο ψυγειο.Οταν θελουμε να σερβιρουμε ανακατευουμε καλα το μειγμα και περιχυνουμε τη σαλατα μας.
Dressing με ξυδι από λευκο κρασι αρωματισμενο με θυμαρι
• 75 γραμμαρια ξυδι από λευκο κρασι
• 75 γραμμαρια νερο
• 200 γραμμαρι ελαιολαδο
• 25 γραμμαρια μουσταρδα
• 1 πρεζα ζαχαρη
• 4 κλωναρια φρεσκο θυμαρι
• 1 πιπερια τσιλι
• Φρεσκοτριμμενο πιπερι
• Αλατι Ιμαλαιων
Σε ένα μπωλ βαζουμε το ξυδι,το νερο,τη μουσταρδα,τη ζαχαρη και αλατοπιπερωνουμε κατά προτιμηση. Με έναν αυγοδαρτη ανακατευουμε μεχρι τα υλικα μας να δεσουν μεταξι τους.Στη συνεχεια ριχνουμε το λαδι σιγα σιγα ανακατευοντας συνεχως μεχρι το dressing μας να δεσει.  Αποθηκευουμε σε σκευος που κλεινει αεροστεγως αφου εχουμε βαλει μεσα την πιπερια τσιλι και τα κλωναρια από το θυμαρι. Οταν θελουμε να σερβιρουμε ανακατευουμε καλα το μειγμα και περιχυνουμε τη σαλατα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου