Τι χρειαζόμαστε:
- 1 μεγάλο κολοκύθι
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- τυρί φέτα
- γάλα εβαπορέ
- αλάτι-πιπέρι
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
3-4 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε τα κολοκύθια σε χοντρούτσικες ροδέλες - πάχους περίπου 1 εκατοστού - και τα τηγανίζουμε να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας τα πολλά πολλά λάδια.
- Χύνουμε το περισσότερο λάδι από το τηγάνι (δηλαδή δεν το χύνουμε, απλώς το απομακρύνουμε, για άλλες μελλοντικές χρήσεις, πχ να φτιάξουμε σαπούνι), αφήνοντας μέσα λίγο. Βάζουμε τα τηγανισμένα κολοκύθια στο τηγάνι, και προσθέτουμε γάλα εβαπορέ και αλατοπίπερο (προσοχή, όχι πάρα πολύ αλάτι), ώστε σχεδόν να καλυφθούν.
- Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν με το γάλα, ώσπου να μείνουν με τη σάλτσα τους.
- Ρίχνουμε κομμάτια φέτα, (κατά βούληση η ποσότητα-εμένα πχ μου αρέσει να βάζω πολύ τυρί, μπορεί και μια συσκευασία των 400γρ στη δόση που αναφέρω, αλλά ...καθόλου αλάτι)
- Όταν η φέτα μαλακώσει, το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυσικά μπορεί να γίνει και με τα κολοκύθια του εμπορίου, αλλά η γεύση δε συγκρίνεται!
Διαβάστε περισότερο: Κολοκύθια με γάλα και τυρί http://www.sintagespareas.gr/sintages/kolokithia-me-gala-kai-tiri.html#ixzz2YAv4ZpDq
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου