Περιγραφή
Ωραίο συνοδευτικό. Ότι πρέπει για μεζεδάκι να πιείτε τη μπύρα σας.

Τι χρειαζόμαστε:
- 10 πιπεριές κέρατο
- λίγη φέτα θρυμματισμένη
- 2 κουταλιές τυρί κρέμα
- 1 κουταλιά σούπας γάλα
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
Πώς το κάνουμε:
- Αφού πλύνουμε τις πιπεριές τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και μία μία τις ανοίγουμε, σκίζοντάς τες με ένα μαχαίρι κατα μήκος.
- Βγάζουμε τα σπόρια αν υπάρχουν πολλά, προσεκτικά να μη τις σκίσουμε.
- Φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με την κρέμα τυριού και μια κουταλιά ελαιόλαδο και πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσει η φέτα. Αν είναι πολύ πυχτό ρίχνουμε και το γάλα. Αν δε θέλουμε να βάλουμε γάλα, ρίχνουμε κι άλλο ελαιόλαδο.
- Μετά ρίχνουμε και τη ντομάτα, το αλάτι, με μέτρο γιατί μπορεί να είναι αλμυρή η φέτα καθώς και τη ρίγανη και μπόλικο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τις πιπεριές.
- Όταν τελειώσουμε περιχύνουμε με ελαιόλαδο όλες τις πιπεριές και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν καλά οι πιπεριές και να μείνουν με το λάδι τους.
Διαβάστε περισότερο: Πιπεριές γεμιστές με φέτα, ντομάτα και τυρί κρέμα http://www.sintagespareas.gr/sintages/piperies-gemistes-me-feta-ntomata-kai-tiri-krema.html#ixzz2YAtlxtJZ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου