Σχετικά με τη συνταγή
Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 - 6 άτομα
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 ½ κιλό περίπου)
- 6 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε ζάρια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κ.σ. αλεύρι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 λίτρο ζωμός κρέατος
- 1 κ.σ. μαντζουράνα
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 φύλλα δάφνη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
- Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Πουδράρουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου ½ ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τη μαντζουράνα και σιγοβράζουμε για άλλη μία ώρα περίπου.
- Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου