Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

μανιτάρια με μαντζουράνα

Προετοιμασία: 5 λεπτά και 20 λεπτά περίπου το μαγείρεμα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε φετάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
2-3 κλωναράκια μαντζουράνα (ανάλογα με το μέγεθος), τα φύλλα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
syntagi manitaria me mantzouranasyntagi manitaria me mantzouranaΚάνετε τα μανιτάρια: Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και μέτρια φωτιά να κάψει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 8-10 λεπτά.
Τραβάτε το κρεμμύδι με τη σπάτουλα στη μια πλευρά του τηγανιού, δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα κομμένα μανιτάρια. Σοτάρετε ανακατεύοντας μερικές φορές για 3 λεπτά. Ρίχνετε την μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για άλλα 3 λεπτά.
Σερβίρισμα: Μεταφέρετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με τα φυλλαράκια μαντζουράνας και προσθέτετε μια γραμμή ωμού ελαιόλαδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου