Περιγραφή
Μία εύκολη και γρήγορη βελουτέ σούπα, όχι υπερβολικά πλούσια αλλά με γεμάτη γεύση. Όλο το μυστικό βρίσκεται στο αρχικό “ψήσιμο”.Τι χρειαζόμαστε:
- 750 gr καρότα
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο
- 1,5 λίτρο ζωμός χορταρικών
- 1-2 κ.σ. πάστα ντομάτας
- κάρυ, κατά προτίμηση
- ελαιόλαδο, φρέσκο βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε τα καρότα, τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Δεν τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε και αυτές σε χοντρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε καρότα και πατάτες σε πυρίμαχο σκεύος, τα περιλούουμε με τρείς κουταλιές λάδι, τα βάζουμε στο φούρνο, στους 180° και τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να τα δούμε ότι είναι έτοιμα, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
- Παράλληλα, σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα (καλλίτερα τριμμένα στον τρίφτη και ας θέλει πλύσιμο για να μη μυρίζει) και ετοιμάζουμε και τον ζωμό των χορταρικών. Εάν έχουμε έτοιμο, σπιτικό ζωμό, ασφαλώς και τον προτιμούμε. Σε αντίθετη περίπτωση, κάνουν και οι κύβοι λαχανικών των σουπερμάρκετ. Τον κρατούμε ζεστό.
- Βάζουμε σε μίξερ τα ψημένα λαχανικά, τον πελτέ της ντομάτας και τον ζωμό (ζεστό) και τα δουλεύουμε έως ότου αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Τη ζεστή αυτή βελουτέ την αδειάζουμε σε κατσαρόλα που είναι τοποθετημένη στο μάτι, και σε χλιαρή θερμοκρασία προσθέτουμε μία κουταλιά γεμάτη του γλυκού φρέσκο βούτυρο και το κάρυ που … αντέχουμε.
- Όπως πάντα στις βελουτέ σούπες χορταρικών, λίγες σταγόνες στυμμένο λεμόνι έχουν καθοριστική σημασία για τη τελική γεύση της.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε αντί των καρότων κομμάτια κολοκύθας. Ή ακόμη, μπορείτε να προσθέσετε μία-δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Επίσης, μπορείτε να εμπλουτίσετε ακόμη περισσότερο τη γεύση της βελουτέ σας προσθέτοντας στο τσιγάρισμα και λίγο φασκόμηλο. Τέλος, ανεβάστε την ένταση, προσθέτοντας στο τσιγάρισμα και λίγο τριμμένο καυτερό πιπεράκι (μπούκοβο).https://www.sintagespareas.gr/sintages/soupa-beloute-apo-psimena-karota-kai-kari.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου