Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

 

Περιγραφή

Για όσους δεν ξέρουν τι να κάνουν τέτοια εποχή τα κολοκύθια τους, αυτός είναι ένας τρόπος για ένα ελαφρύ γεύμα τον χειμώνα.

 Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά κολοκύθια κομμένα ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα στα 4 κομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κύβους κνόρ λαχανικών
  • λίγο αλάτι
  • 1 ποτήρι κρασιού λάδι
  • νερό

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να τα καλύψουμε.
  2. Βράζουμε τόσο όσο να βράσουν καλά τα κολοκύθια, αλέθουμε με το μούλτι χειρός.
  3. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα να πάρει μία βράση.
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Αφού παγώσει, το βάζουμε σε τάπερ και μετά στην κατάψυξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τον χειμώνα για βραδινό είναι πολύ ελαφριά σούπα. Όταν την ζεστάνουμε μπορούμε να βάλουμε λίγη κρέμα γάλακτος για ποιο παχιά γεύση και πασπαλίζουμε με κρουτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου