Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό κολοκύθα
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1 πατάτα
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 100 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και light)
- κάρδαμο
- αλατοπίπερο
- ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- λίγο λευκό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό κολοκύθα
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1 πατάτα
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 100 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και light)
- κάρδαμο
- αλατοπίπερο
- ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- λίγο λευκό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό κολοκύθα
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1 πατάτα
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 100 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και light)
- κάρδαμο
- αλατοπίπερο
- ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- λίγο λευκό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
Πώς το κάνουμε:
- Πλένω και κόβω τα λαχανικά μου σε κυβάκια και τα σωτάρω στο λάδι.
- Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύω. Προσθέτω και το ζωμό.
- Καπακώνω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά. Πολτοποιώ τη σούπα και τη βάζω να πάρει μια βράση.
- Τότε προσθέτω την κρέμα κι ανακατεύω. Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτω τη μαργαρίνη. Τότε είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είδα στον Καφέ με την Ελένη. Προσέξτε να βάλετε την κρέμα όταν βράσει η σούπα γιατί αλλιώς θα κόψει (το είπε ο μάγειρας). Τέλος, τη μαργαρίνη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με φρέσκο βούτυρο.https://www.sintagespareas.gr/sintages/theiki-kolokithosoupa-beloute.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου