Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πένες με ψητό μπρόκολο και ταχίνι



Ένας πρωτότυπος τρόπος να συνδυάσουμε ζυμαρικά, λαχανικά και ταχίνι, 
προσφέροντας ταυτόχρονα στον οργανισμό μας επιπλέον πηγές ενέργειας!

  • της Βίκυς Χριστοπούλου
  •  
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο μπρόκολο
  • 1 πακέτο πένες
  • 20 τοματίνια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 4 κ.σ. σουσάμι
  • ½ λεμόνι χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι χυμό
  • 1 -2 κ.σ. μέλι ή αγαύη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Πρόσθετες Πληροφορίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ένα ταψί στους 220 βαθμούς με αέρα.
  2. Κόβουμε το μπρόκολο σε φέτες και φροντίζουμε να καθαρίσουμε τον κορμό 
  3. από κάθε μπουκετάκι ώστε να μείνει μόνο το τρυφερό μέρος.
  4. Ραντίζουμε με λάδι και λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και
  5.  ψήνουμε για 10' περίπου.
  6. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  7. Σ' ένα μπολ χτυπάμε καλά τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  8. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τεμαχίζουμε τα τοματίνια, σουρώνουμε τις πένες και 
  9. βγάζουμε το μπρόκολο από το φούρνο.
  10. Βάζουμε το σουσάμι σε μικρό τηγάνι και το καβουρδίζουμε, μέχρι να βγάλει
  11.  τα αρώματα του.
  12. Φέρνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
  13. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βασισμένη σε συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
 Μερίδες: 3
Ταιριάζει με κάθε είδους κοντό ζυμαρικό και επίσης σε αυτά χωρίς γλουτένη

http://www.lovecooking.gr/syntages/mageiriki/zymarika/12116-penes-me-psito-brokolo-kai-taxini 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου