Ένας πρωτότυπος τρόπος να συνδυάσουμε ζυμαρικά, λαχανικά και ταχίνι,
προσφέροντας ταυτόχρονα στον οργανισμό μας επιπλέον πηγές ενέργειας!
- της Βίκυς Χριστοπούλου
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο μπρόκολο
- 1 πακέτο πένες
- 20 τοματίνια
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 4 κ.σ. σουσάμι
- ½ λεμόνι χυμό
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. νερό
- 1 λεμόνι χυμό
- 1 -2 κ.σ. μέλι ή αγαύη
- 1 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
Πρόσθετες Πληροφορίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο και ένα ταψί στους 220 βαθμούς με αέρα.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε φέτες και φροντίζουμε να καθαρίσουμε τον κορμό
- από κάθε μπουκετάκι ώστε να μείνει μόνο το τρυφερό μέρος.
- Ραντίζουμε με λάδι και λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και
- ψήνουμε για 10' περίπου.
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Σ' ένα μπολ χτυπάμε καλά τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τεμαχίζουμε τα τοματίνια, σουρώνουμε τις πένες και
- βγάζουμε το μπρόκολο από το φούρνο.
- Βάζουμε το σουσάμι σε μικρό τηγάνι και το καβουρδίζουμε, μέχρι να βγάλει
- τα αρώματα του.
- Φέρνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μερίδες: 3
Ταιριάζει με κάθε είδους κοντό ζυμαρικό και επίσης σε αυτά χωρίς γλουτένη
http://www.lovecooking.gr/syntages/mageiriki/zymarika/12116-penes-me-psito-brokolo-kai-taxini
http://www.lovecooking.gr/syntages/mageiriki/zymarika/12116-penes-me-psito-brokolo-kai-taxini
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου