Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ρολό σπανάκι σε κανταΐφι

Ένα ωραίο πρωτότυπο ρολό ικανό να σταθεί σε μπουφέ αλλά και ως πρώτο πιάτο.
Εμείς το δοκιμάσαμε την παραμονή της πρωτοχρονιάς μαζί με άλλα μεζεδάκια.
Τα υλικά για ένα ρολό για 4-5 άτομα....

1/2 κιλό σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το κανταΐφι
150γρ τυρί καπνιστό
250γρ κανταΐφι (εγώ αγόρασα από εργαστήριο)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι από τα χοντρά κοτσάνια του.
Το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και αφήνουμε να ζεσταθεί και να πάρει τα αρώματα του σκόρδου. Προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι κι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να μην έχει υγρά.
Νοστιμίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το τυρί.
Παίρνουμε το κανταΐφι , του προσθέτουμε πολύ λίγο λάδι και με τα χέρια μας το ανοίγουμε πάνω σε σελοφάν ή σε λαδόκολλα σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
Απλώνουμε από πάνω το σπανάκι και στη συνέχεια σκορπίζουμε παντού το τυρί.

Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του σελοφάν ή της λαδόκολλας. Αφήνουμε για μισή ώρα να σταθεροποιηθεί.
Μεταφέρουμε πυρέξ που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος, προσέχοντας η ένωση να είναι από κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει το κανταΐφι.

*προβάλω κάποια προϊόντα γνωστών παραγωγών ή καταστημάτων που εμπιστεύομαι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνω διαφήμιση και δεν έχω κανένα οικονομικό όφελος, προς άρσην παρεξηγήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου