Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Πένες με γαρίδες και βότκα

Προετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 10 λεπτά

 Υλικά

  • Πένες 500 γρ
  • Γαρίδες 250 γρ μικρές καθαρισμένες
  • Κρέμα γάλακτος 200 γρ
  • Παρμεζάνα 200 γρ
  • Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
  • Βότκα 1 σφηνάκι
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες

Βράζουμε τις πένες, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την βότκα και την αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. Στη συνέχεια βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει. Μόλις δούμε ότι η σάλτσα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τις πένες ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε και την παρμεζάνα.

http://www.chefoulis.gr/%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CF%8C%CF%84%CE%BA%CE%B1/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου