Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πένες με καρύδια και πιπεριές

penes-piperies-karidia

Πένες με καρύδια και πιπεριές
(4 μερίδες / μερίδα = 1 και 2/3 της κούπας). 
Υλικά
  • 250 γραμμ. αποξηραμένες ολικής αλέσεως ή πολύσπορες πένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού καρύδια, χονδροκομμένα
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 μεσαίου μεγέθους πράσινες, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, χωρίς σπόρους και κομμένες κατά μήκος σε λωρίδες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα ή κίτρινα ντοματίνια
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο ή 1/ 2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο, θρυμματισμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα.
2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα καρύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τις ντομάτες. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν και μέσα. Ρίξτε και ανακατέψτε τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο και το μαύρο πιπέρι.
3. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Στην κορυφή ρίξτε το μείγμα καρυδιού. Ανακατέψτε απαλά να πάει παντού.
4. Αν θέλετε, πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Διατροφικές πληροφορίες
(ανά μερίδα)
Θερμίδες: 268
Λίπος: 10 γραμμ.
Νάτριο: 7 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες: 40 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 5 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 9γραμμ.
Πηγή: sweetblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου