Περιγραφή
Ελαφρύ σπιτικό παγωτό για διαβητικούς και για ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους. Δεν απαιτεί παγωτομηχανή.
Τι χρειαζόμαστε:
- 3 κουτιά γάλα εβαπορέ Light
- 250γρ μαργαρίνη Light
- 1-2 κούπες γλυκαντικό (φρουκτόζη ή ασπαρτάμη)
- 2 φάκελους άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
- 2 κρόκους αυγών
- 2 βανίλιες
- 1 πλάκα σοκολάτα για διαβητικούς (προαιρετικά)
- 3 κουτιά γάλα εβαπορέ Light
- 250γρ μαργαρίνη Light
- 1-2 κούπες γλυκαντικό (φρουκτόζη ή ασπαρτάμη)
- 2 φάκελους άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
- 2 κρόκους αυγών
- 2 βανίλιες
- 1 πλάκα σοκολάτα για διαβητικούς (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη μαργαρίνη, το γλυκαντικό, το άνθος αραβοσίτου και τις βανίλιες.
- Τα ανακατώνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Όπως είναι καυτά τα βάζουμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί με τα αυγά και την σοκολάτα (αν βάλουμε) για 5 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 12 ώρες.
- Καλή μας απόλαυση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι παραλλαγές που μπορούν να γίνουν είναι αμέτρητες! Η σοκολάτα μπορεί να αντικατασταθεί με 6 κουταλιές κακάο άγλυκο ή το άνθος αραβοσίτου να είναι σοκολάτα. Το άνθος αραβοσίτου έχει πολλές γεύσεις οπότε και μόνο από εκεί μπορείτε να φτιάξετε παγωτό πορτοκάλι, φράουλα, λεμόνι κτλ. Αγαπημένος συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι που προτείνω ανεπιφύλακτα. Αντί για σοκολάτα μπορείτε να βάλετε 2 κουταλάκια του γλυκού μαστίχα χίου.
Αν δεν έχετε πρόβλημα με τη ζαχαρη, μπορείτε να βάλετε κομματάκια σοκολάτας γάλακτος ή κόντιτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου