Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Παγωτό για διαβητικούς

Περιγραφή

Ελαφρύ σπιτικό παγωτό για διαβητικούς και για ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους. Δεν απαιτεί παγωτομηχανή.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κουτιά γάλα εβαπορέ Light
  • 250γρ μαργαρίνη Light
  • 1-2 κούπες γλυκαντικό (φρουκτόζη ή ασπαρτάμη)
  • 2 φάκελους άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 βανίλιες
  • 1 πλάκα σοκολάτα για διαβητικούς (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη μαργαρίνη, το γλυκαντικό, το άνθος αραβοσίτου και τις βανίλιες.
  2. Τα ανακατώνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Όπως είναι καυτά τα βάζουμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί με τα αυγά και την σοκολάτα (αν βάλουμε) για 5 λεπτά.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  5. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 12 ώρες.
  6. Καλή μας απόλαυση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι παραλλαγές που μπορούν να γίνουν είναι αμέτρητες! Η σοκολάτα μπορεί να αντικατασταθεί με 6 κουταλιές κακάο άγλυκο ή το άνθος αραβοσίτου να είναι σοκολάτα. Το άνθος αραβοσίτου έχει πολλές γεύσεις οπότε και μόνο από εκεί μπορείτε να φτιάξετε παγωτό πορτοκάλι, φράουλα, λεμόνι κτλ. Αγαπημένος συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι που προτείνω ανεπιφύλακτα. Αντί για σοκολάτα μπορείτε να βάλετε 2 κουταλάκια του γλυκού μαστίχα χίου.
Αν δεν έχετε πρόβλημα με τη ζαχαρη, μπορείτε να βάλετε κομματάκια σοκολάτας γάλακτος ή κόντιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου