Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μανιταρόσουπα

      ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • πιπέρι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1/2 πακέτο Βιτάμ Soft
  • λίγη σκόνη από σκόρδο
  • 1 κύβος βοδινού Κnorr
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2-3 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα

Πώς να το φτιάξετε

  1. 1Πλένετε τα μανιτάρια προσεχτικά και τα σκουπίζετε. Κόβετε τα κοτσάνια τους και τα βάζετε να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό περίπου. Σουρώνετε το ζουμί, το κρατάτε και πετάτε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα μανιτάρια. 
  2. 2Ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα Βιτάμ σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε το ζουμί που κρατήσατε (2 φλιτζάνια ζουμί περίπου) καθώς και 1 φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο Βιτάμ, τον κύβο, αλάτι-πιπέρι, τον άνηθο, το σκόρδο και αφήνετε τη σούπα στη φωτιά 10 λεπτά περίπου. 
  3. 3Λίγο πριν αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά ρίχνετε το γάλα και το τυρί, δοκιμάζετε και αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.


image_1387_1254.jpg 

https://www.vitam.gr/suntages/manitarosoupa/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου